Доступність посилання

ТОП новини

Арбузов спростовує інформацію про те, що він може очолити угруповання «ДНР»


Сергій Арбузов
Сергій Арбузов

Колишній перший віце-прем’єр Сергій Арбузов спростовує інформацію про те, що він може очолити угруповання «ДНР».

«У зв’язку з цим Сергій Арбузов офіційно заявляє, що ця інформація є плодом уяви політика і не відповідає дійсності», – зазначає прес-служба Арбузова.

Раніше сьогодні народний депутат України Дмитро Тимчук заявив про те, що навесні 2016 року Арбузов може очолити угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичним.

«У «політичних колах» «ДНР» поширюється інформація, що навесні цього року російська сторона усуне Захарченка від керівництва «ДНР» і призначить нового «керівника». Називаються кандидатури Азарова, Арбузова і якогось колишнього губернатора однієї з південних областей Росії (прізвище невідоме), призначення якого нібито лобіюється Гризловим», – написав Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Сергій Арбузов – колишній голова НБУ, колишній перший віце-прем’єр-міністр, виконувач обов’язків прем’єр-міністра (протягом місяця – до 27 лютого 2014 року). Під час подій Євромайдану зник з України. З 22 квітня 2014 року – в розшуку МВС як підозрюваний за статтею 191, частиною 5 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

Від квітня 2014 року на Донбасі триває антитерористична операція. Частину Луганської та Донецької областей наразі контролюють проросійські бойовики. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів, Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG