Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ розслідує факти можливої розтрати державних коштів у Мінекології


Національне антикорупційне бюро України розслідує можливу розтрату державних коштів у Міністерстві екології та природних ресурсів.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, 21 січня бюро почало досудове розслідування за фактом замаху на розтрату державних коштів в особливо великих розмірах (понад 480 мільйонів гривень).

У відомстві зазначають, що щодо причетності до цього правопорушення перевіряються службові особи Міністерства екології та природних ресурсів, держпідприємства «Українські екологічні інвестиції» і товариства «Агротехбуд».

У НАБУ зауважують, що очікують надходження від Кабміну матеріалів із доказами, про які сьогодні повідомив прем’єр, для їхньої перевірки в ході досудового розслідування.

Раніше сьогодні на засіданні уряду керівник Національного агентства з питань державної служби прозвітував про результати службового розслідування щодо можливого розкрадання 550 мільйонів гривень коштів надходжень за Кіотським протоколом, які повинні були бути направлені на закупівлю світлодіодних пристроїв.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що завдяки інформації Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції було встановлено, що компанія «Агротехбуд», яка виграла тендер на придбання нових освітлювальних приладів, має ознаки фіктивності.

Після оприлюднення результатів службового розслідування уряд звільнив з займаної посади виконувача обов’язків міністра екології Сергія Курикіна, директора департаменту кліматичної політики міністерства Владислава Вежнина та також директора «Укрекоінвест» Олексія Коваля.

Також Яценюк доручив зняти гриф «для службового користування» з акту службового розслідування і заявив, що передає його до Національного антикорупційного бюро для відкриття «реального кримінального провадження».

XS
SM
MD
LG