Доступність посилання

ТОП новини

Кириленко: повалений у Дніпропетровську пам’ятник Петровському не був у реєстрі пам’яток


Повалення пам’ятника Григорієві Петровському в Дніпропетровську, 29 січня 2016 року
Повалення пам’ятника Григорієві Петровському в Дніпропетровську, 29 січня 2016 року

Віце-прем’єр-міністр, міністр культури В’ячеслав Кириленко заявляє, що повалений пам’ятник Григорієві Петровському в Дніпропетровську не був у реєстрі пам’яток.

«У жодному реєстрі пам’яток – ні національного, ні місцевого значення – пам’ятника Петровському у Дніпрі немає. Чому кримінальна справа – невідомо», – написав він на своїй сторінці в twitter.

29 січня під час акції, приуроченої до Дня пам’яті Героїв Крут, в Дніпропетровську знесли пам’ятник Петровському. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статтею 298 Кримінального кодексу України (незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини).

Пам’ятник Григорію Петровському встановили ще у 1976 році. На площі біля центрального вокзалу Дніпропетровська він простояв 40 років. Ідея його знесення обговорюється щонайменше десятиліття. Кілька років тому активісти пропонували демонтувати скульптуру й переплавити її на монумент жертвам Голодоморів.

У Дніпропетровську знесли монумент Петровському (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

XS
SM
MD
LG