Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина передасть Україні сертифікати гуманітарної допомоги на понад 40 тисяч євро – МЗС


Міністр закордонних справ Словаччини Мірослав Лайчак
Міністр закордонних справ Словаччини Мірослав Лайчак

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що в ході візиту 1-2 лютого до України віце-прем’єр-міністра, міністра закордонних та європейських справ Словаччини Мірослава Лайчака Київ отримає сертифікати гуманітарної допомоги на понад 40 тисяч євро.

За даними МЗС, 8700 євро допомоги передбачено для обласної інфекційної лікарні в Ужгороді, стільки ж для тамтешнього перинатального центру. Фінансову допомогу від уряду Словаччини отримають також соціально-реабілітаційний центр в Івано-Франківську та будинок дитини у Сєверодонецьку.

Очікується, що в ході візиту Мірослав Лайчак зустрінеться з керівництвом країни, зокрема з прем'єр-мністром Арсенієм Яценюком та головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом.

У січні словацький міністр закордонних справ Мірослав Лайчак заявляв, що Україні та ЄС бракує координації дій. Він пропонував Україні створити один орган із реформування.

Відносини України і Словаччини останнім часом зосереджені головним чином в енергетичній сфері. У вересні минулого року Україна розпочала реверс газу зі Словаччини, щоб відмовитись від газової залежності від Росії.

XS
SM
MD
LG