Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: в Україні від грипу померли 185 людей


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Від початку епідемічного сезону, з кінця вересня минулого року, в Україні від грипу померли 185 людей, серед померлих – четверо дітей.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я, найбільша кількість летальних випадків зареєстрована в Одеській області – 34,в Вінницькій та Черкаській областях по 13.

«За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу», – зазначають в МОЗ.

За повідомленням, в Україні від початку епідемічного сезону зареєстровано понад 3,3 мільйона хворих на грип і ГРВІ, перехворіло 8,5% населення.

«На четвертому тижні 2016 року у 19 областях та місті Києві показник захворюваності на грип перевищили епідемічні пороги, з них в 11 областях – на понад 50 %. В інших регіонах країни епідемічні пороги є в межах від – 4,0 % у Донецькій, до 42,1 % в Івано-Франківській областях», – йдеться в повідомленні.

2 лютого МОЗ повідомляв про 176 померлих від грипу.

26 січня у Міністерстві охорони здоров’я заявили про епідемію грипу в Україні. Медики закликають людей вчасно звертатися по допомогу лікарів і не переносити хворобу на ногах.

XS
SM
MD
LG