Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики активізували обстріли по всій лінії фронту – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили, що за минулу добу, 3 лютого, проросійські бойовики активізували обстріли по всій лінії фронту. Про це йдеться у повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

За даними штабу, усього сепаратисти здійснили 55 обстрілів, зокрема у Майорську, Новгородському, Луганському, Авдіївці, Мар’їнці, Пісках, Опитному, шахті Бутовка, неподалік Кірова, Первомайського, Гнутового, Ломакіного, Красногорівки.

«За оперативними даними, на територію так званої «ЛНР» прибули куратори з РФ. Разом з ними прибула група офіцерів ГШ РФ з метою перевірити системи оперативної та бойової підготовки незаконних збройних формувань. В рамках заходів перевірки з метою демонстрації власного бойового вишколу, проросійськими бойовиками були обстріляні позиції Збройних Сил України в Трьохізбенці», – йдеться в повідомленні.

Українська сторона також зазначила, що у Станиці Луганській бойовики впродовж години стріляли з 120-міліметрового міномета.

«Дані обстріли були проведені навмисно, для демонстрації своїм кремлівським господарям готовності будь-якої миті продовжити ескалацію конфлікту на Донбасі», – повідомили у штабі АТО.

Інформації про постраждалих через обстріли українських військових немає.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах стверджують, що ЗСУ напередодні ввечері обстріляли Комінтернове. В угрупованні «ЛНР» немає даних за останні години про ситуацію на територіях, які вони контролюють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG