Доступність посилання

ТОП новини

Заступник міністра економіки Ковалів також заявила про відставку


Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів заявила про свою відставку, йдеться на сторінці міністерства у Twitter.

«Перший заступник Юлія Ковалів йде разом з усією командою», – йдеться у повідомленні.

Раніше до Ковалів про звільнення оголосили її колеги – заступники міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко, Максим Нефьодов та Наталія Микольська. Усі вони зробили відповідні заяви після того, як про свою відставку оголосив сам профільний міністр Айварас Абромавичус.

У середу, 3 лютого, голова Мінекономіки Айварас Абромавичус подав у відставку, заявивши, що ключовою причиною його звільнення з посади міністра став конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком. Міністр сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

Кононенко назвав ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження через заяви Абромавичуса за статтею Кримінального кодексу про зловживання владою або службовим становищем.

XS
SM
MD
LG