Доступність посилання

ТОП новини

Влада Німеччини повідомляє про запобігання теракту у Берліні


Ісламісти планували теракт в центрі Берліна – Bild (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Ісламісти планували теракт в центрі Берліна – Bild (відео)

Влада Німеччини повідомляє про розкриття змови щодо вчинення терористичної атаки у Берліні, яку планували громадяни Алжиру, яких підозрюють у зв’язках з угрупованням «Ісламська держава».

Речник берлінської поліції Штефан Редліх повідомив про це 4 лютого після проведення низки поліцейських рейдів у столиці Німеччини, у результаті яких і були виявлені підозрювані.

Двох громадян Алжиру заарештували за ордерами, виданими в інших справах – одна у Берліні, інша – в Аттендорні. Ще двох підозрюваних, включаючи алжирця, який проживає у таборі для біженців у Ганновері, допитали, але відразу не висунули звинувачень.

Німецька агенція DPA повідомляє з посиланням на представників спецслужб про перехоплення телефонних розмов у яких обговорювалися плани щодо нападу на «Чекпойнт-Чарлі», один з найвідоміших пунктів перетину кордону між Східним і Західним Берліном під час Холодної війни, а також площу Александрплатц.

Німеччина перебуває у стані підвищеної готовності після нападів ісламістів 13 листопада 2015 року у Парижі, у результаті чого загинули 130 людей.

XS
SM
MD
LG