Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк про відставку уряду: внесіть резолюцію про недовіру і проголосуйте


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає парламент проголосувати щодо резолюції недовіри уряду. Відповідаючи на запитання депутатів під час години запитань до уряду у Верховній Раді, Яценюк звернувся до парламентарів із закликом взяти на себе відповідальність за відставку Кабінету міністрів.

«Рік тому цей парламент призначив нас всіх членами уряду. Я йшов на цю посаду, розуміючи всі політичні наслідки особисто для себе. Це я ухвалив рішення про зміну тарифів, це я ухвалив рішення про зміну соціальної політики й системи. Я приймав такі непопулярні рішення, які жоден прем’єр за 20 років не ухвалював. Я переживаю тільки за рейтинг країни. І тому в нас парламентсько-президентська республіка, а ви відповідальні члени парламенту. Ми сказали: ми разом прийшли, ми разом і підемо. У вас є конституційне право внести до парламенту резолюцію недовіри Кабінету міністрів. Будь ласка, скористайтесь цим правом, поставте на голосування питання про недовіру уряду. Якщо це набере голоси, ми з честю і гідністю передамо новому Кабінету міністрів відповідні повноваження. Зробіть цей крок. Це буде ваша відповідальність», – сказав Яценюк.

4 лютого на засіданні Кабінету міністрів прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що уряд працюватиме єдиною командою щодо підготовки плану дій на рік.

Під час цього засідання уряду заяви про відставки відкликали чотири міністри – інформаційної політики Юрій Стець, аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, охорони здоров’я Олександр Квіташвілі та інфраструктури Андрій Пивоварський. Тим часом міністр економіки Айварас Абромавичус оголосив, що заяви про відставку не забиратиме.

3 лютого Абромавичус подав у відставку з посади міністра економіки, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса.

XS
SM
MD
LG