Доступність посилання

ТОП новини

У російському інформагентстві ТАСС пройшли обшуки


Генеральний директор ТАСС Сергій Михайлов
Генеральний директор ТАСС Сергій Михайлов

У російському державному інформаційному агентстві ТАСС 5 лютого пройшли обшуки. За повідомленням представника агентства Дмитра Перцева, вони пов’язані з «одним з найманих працівників і з його попереднім місцем роботи», а не з діяльністю ТАСС. При цьому, він не назвав імені цього співробітника.

Інша співробітниця ТАСС Наталія Акаф’єва повідомила, що обшуки не мають нічого спільного з діяльністю інформагенції.

Російські ЗМІ також повідомляють про обшук у комунікаційному агентстві «Михайлов і партнери», власником якого є генеральний директор ТАСС Сергій Михайлов. У будівлі, за повідомленнями, перебувають силовики.

Агентство «Росбалт» з посиланням на свої джерела повідомляє, що сьогоднішні обшуки у ТАСС і агентстві «Михайлов і партнери» пов’язані з розслідуванням про завищені витрати на PR-кампанії ВАТ «РЖД», в якому Сергій Михайлов був начальником департаменту корпоративних комунікацій.

У 2004-2006 роках Михайлов працював радником Володимира Якуніна, коли той був президентом державної «Російської залізниці». Тривалий час Якуніна позиціонували, як бізнес-партнера президента Росії Володимира Путіна. За деякою інформацією, у радянські часи Володимир Якунін працював у КДБ.

Оглядачі розцінили звільнення Якуніна у серпні 2015 року з посади керівника «Російської залізниці», як можливий конфлікт всередині Кремля.

XS
SM
MD
LG