Доступність посилання

ТОП новини

Лише 37,5% одеситів мають щеплення від поліомієліту – Гайдар


В Одесі рівень охоплення вакцинацією від поліомієліту становить 37,5%
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

В Одесі рівень охоплення вакцинацією від поліомієліту становить 37,5%

В Одесі рівень охоплення вакцинацією від поліомієліту наразі становить 37,5%. Про це повідомила помічниця голови Одеської ОДА Марія Гайдар 5 лютого під час відвідання представниками ЮНІСЕФ, ВООЗ, МОЗ України та місцевої влади Одеської дитячої обласної лікарні у зв`язку з перебігом третього туру додаткової вакцинації проти поліомієліту в Україні.

«За другий раунд вакцинації ми отримали 63% охоплення. У нас є райони з показниками у 100%, однак найнижчий рівень демонструє Одеса – 37,5% охоплення», – зазначила Гайдар.

За її словами, низький рівень вакцинації серед населення спричинений скептичним ставленням до якості медичних послуг.

«Настрій у населення щодо вакцини дуже насторожений. Поширюється велика кількість чуток та різного роду інформації. Я доносила ту інформацію, яка є науковою, підтриманою МОЗ. Однак частіше за все люди не хотіли про це навіть і слухати», – додала Марія Гайдар.

Представник ЮНІСЕФ Джованна Барберіс, своєю чергою, наголосила, що Україна не є ізольованою від світу. Тому проблема поліомієліту потребує нагального вирішення. За її словами, вакцинація є питанням національної та міжнародної безпеки.

«Незважаючи на те, що було досягнуто певного успіху і є прогрес у цій справі, але все ще залишається низка проблем. І ми хочемо об’єднати усі наші зусилля, щоб зупинити поширення вірусу», – зазначила Джованна Барберіс.

Під час візиту до Одеси представники ЮНІСЕФ та заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець відвідали склади зі зберігання вакцин в Одеській дитячій обласній лікарні. Ігор Перегінець впевнений, що незважаючи на низький рівень охоплення вакциною, 2016 рік стане переломним для України у цій сфері.

«Дійсно, в Одеській області показники охоплення у першому турі були меншими, ніж в більшості областей України. Але другий раунд був значно кращим. Це дає можливість говорити, що популяційний рівень імунітету в області зростає», – заявив заступник міністра.

На момент закінчення третього раунду вакцинації МОЗ очікує понад 60% охоплення.

XS
SM
MD
LG