Доступність посилання

ТОП новини

Через бої біля сирійського Алеппо у п’ятницю загинуло щонайменше 120 людей – правозахисники


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Базована у Великій Британії група «Сирійська обсерваторія з прав людини» повідомила, що за минулу добу, 5 лютого, в ході важких боїв між повстанцями та сирійськими урядовими військами, підтримуваними Росією з повітря, поблизу північного сирійського міста Алеппо загинуло щонайменше 120 людей від обох сторін. Як заявляють правозахисники, найтяжчі бої тривали біля міста Ратіян, неподалік Алеппо.

Через бої триває також масовий потік утікачів у бік кордону з Туреччиною.

В управлінні ООН з координації гуманітарних питань повідомили, що близько 20 тисяч людей зібралися на прикордонному переході Баб-ель-Салам і ще 5–10 тисяч рушили до міста Азаз неподалік.

Близько 300 тисяч людей можуть опинитися у пастці в Алеппо після того, як сирійські урядові війська, підтримані російськими ударами з повітря, просунулися до околиць міста, фактично відрізавши шляхи постачання контрольованих повстанцями районів.

Раніше 3 лютого у Женеві були зупинені переговори про врегулювання сирійського конфлікту. Представники сирійської опозиції на переговорах вимагали допомоги 18 оточеним районам Сирії, які контролюють представники опозиції.

XS
SM
MD
LG