Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранений один військовий – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, один поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він уточнив, що це сталося у районі Мар’їнки, внаслідок одного з обстрілів снайперів підтримуваних Росією сепаратистів поранений військовий.

Мотузяник зазначив, що протягом минулої доби кількість обстрілів з боку сепаратистів скоротилася майже вдвічі – зафіксували 47 випадків порушення «режиму тиші», незаконні збройні формування на Донбасі продовжують епізодично застосовувати міномети.

«На північних околицях Горлівки спостерігалися бойові дії низької інтенсивності. У тому районі ворог загалом випустив 14 мін з мінометів калібру 82 міліметрів по позиціях сил АТО, а також здійснив низку збройних провокацій. На захід від окупованої Горлівки, поблизу Троїцького та Новгородського, НЗФ відкривали вогонь здебільшого вдень, застосовуючи гранатомети, озброєння БМП та стрілецьку зброю», – повідомив він.

Речник АТО зауважив, що минулої доби біля Донецького аеропорту не припинялися обстріли з боку сепаратистів, важке озброєння при цьому не застосовувалося.

В угрупованні «ДНР» стверджують, що за минулу добу українські військові здійснили 366 обстрілів. Як заявляють сепаратисти, які контролюють частину Донецької області, українські військові обстріляли частину селища Зайцеве, нібито в результаті розриву снаряда осколкові поранення руки і ноги отримала дитина дев’яти років, проте підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що вчора українські військові здійснили чотири обстріли населеного пункту Калинівка з БМП.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG