Доступність посилання

ТОП новини

Від початку бойових дій на Донеччині загинули 49 дітей – поліція


Зруйнований будинок на Донбасі, архівне фото
Зруйнований будинок на Донбасі, архівне фото

Від початку бойових дій на Донеччині загинули 49 дітей, поранені 138, повідомляє прес-служба донецької поліції.

За даними правоохоронців, внаслідок бойових дій з 1198 загальноосвітніх закладів на території, підконтрольній Україні, зараз залишилися 542 школи, решта – на території, яку тимчасово контролюють підтримувані Росією сепаратисти.

У поліції зазначають, що через постійні обстріли та руйнування в Донецькій області закрили 13 шкіл у прифронтових районах, зокрема, в Авдіївці, Мар’їнці, Виноградному, Новотроїцькому, Миронівському, Пісках, Опитному.

Напередодні в міжнародній неурядовій організації Save the Сhildren заявили, що в Україні внаслідок конфлікту на Донбасі постраждали 5 мільйонів людей, близько 1,7 мільйона дітей потребують допомоги, зокрема психологічної.

В організації з посиланням на дані Управління ООН з координації гуманітарних питань на кінець 2015 року, зазначали, що з 9 тисяч загиблих на Донбасі – 68 дітей, з 20,7 тисяч поранених – 186 дітей. Понад 60% цих дитячих смертей сталися внаслідок контакту із боєприпасами, що не розірвалися.

Також аналітики Save the Сhildren наголошували на інших гуманітарних проблемах – у багатьох дітей немає необхідного шкільного приладдя, близько 25 тисяч дітей пропускали уроки через бойові дії. 1,8 мільйона людей на території, непідконтрольній українській владі, голодують.

Від квітня 2014 року на частині територій Донецької і Луганської областей триває антитерористична операція. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, наразі окуповані проросійськими бойовиками. Відтоді, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі – поранені.

XS
SM
MD
LG