Доступність посилання

ТОП новини

У світі мітингували на захист російського активіста


Ільдар Дадін, архівне фото
Ільдар Дадін, архівне фото

У низці міст Росії і країн світу відбулися акції на підтримку російського опозиційного громадянського активіста Ільдара Дадіна, якого засудили до трьох років позбавлення волі за «багаторазове порушення правил проведення публічного заходу».

Найчисельніша така акція відбулася у столиці Росії Москві – там у серії поодинчих пікетів узяли участь загалом близько ста осіб. У другому місті Росії Санкт-Петербурзі в акції взяли участь близько півтора десятка людей.

Схожі акції на підтримку російського активіста відбулися в іще кількох містах Росії, а також поза її межами.

Зокрема, відбулася така акція і в Києві, де Дадін свого часу брав участь у подіях Революції гідності. Демонстранти прийшли до посольства Росії з гаслами на підтримку активіста і з закликами звільнити його, а також «повісили» перед посольством ляльку, що мала зображати президента Росії Володимира Путіна.

Ельдара Дадіна засудив у грудні минулого року Басманний суд у Москві, відомий своїми суворими й сумнівно обґрунтованими вироками багатьом російським опозиціонерам. Сам активіст своєї вини не визнав і заявив, що його засудили за реалізацію його громадянських прав. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала вирок Дадіну «разючим і цинічним».

XS
SM
MD
LG