Доступність посилання

ТОП новини

Україна скоротила відбір газу з підземних сховищ – «Укртрансгаз»


Середньодобовий обсяг відбору газу з українських підземних сховищ скоротився минулого тижня на 14,4% – до 36,8 мільйона кубометрів із 43 мільйонів кубометрів в останній тиждень січня. Про це повідомляє оператор газотранспортної системи України – компанія «Укртрансгаз».

За даними компанії, запаси природного газу в українських підземних сховищах із 30 січня до 6 лютого скоротилися на 2,8%. Тепер вони становлять 10 мільярдів 846 мільйонів кубометрів (попередній показник –11,165 мільярда кубометрів).

Впродовж двох останніх тижнів в Україна встановилася аномально тепла як для цього періоду зими погода. Температура повітря найчастіше є вищою за нуль градусів за Цельсієм або перебуває поблизу цієї позначки. Синоптики на найближчий тиждень не прогнозують суттєвої зміни температурного режиму.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, Україна в 2016 році планує закупити близько 11 – 13 мільярдів кубометрів газу, причому цей обсяг можуть закрити європейські постачальники палива.

У січні цього року Демчишин повідомив, що вартість імпортного природного газу для України з Єврооюзу знизилася до 190 доларів за тисячу кубометрів, що нижче від тієї ціни, яку пропонує російський «Газпром» за своє паливо.

Президент Петро Порошенко заявив наприкінці січня, що Україна може пишатися енергетичною незалежністю, яку забезпечили швидкі темпи реформування в енергетиці.

XS
SM
MD
LG