Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура перевіряє правомірність дій поліцейських під час переслідування BMW в ніч на 7 лютого


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Києва перевірить правомірність дійполіцейських, які в Києві в ніч на 7 лютого під час переслідування автомобіля BMW застосували вогнепальну зброю, внаслідок чого загинув 17-річний юнак.

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України.

У відомстві зазначають, що на даний час у кримінальному провадженні проведені огляди місця події, у тому числі місця застосування зброї, вилучені записи з камер відеоспостереження, отримані свідчення співробітників патрульної поліції, які здійснювали переслідування вищевказаного автомобіля, свідків цієї пригоди.

«Діям працівниками поліції під час переслідування правопорушників буде надана об’єктивна правова оцінка», – наголошують в прокуратурі.

Водночас Голосіївське управлінням поліції вКиєві розслідує кримінальне провадження за статтею 345 Кримінально кодексуУкраїни, а саме за фактом нанесення під час цих подій тілесних ушкоджень працівнику правоохоронного органу, додають в прокуратурі Києва.

У Києві в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по автомобілю BMW, внаслідок цього загинула людина. За словами начальника управління патрульної поліції Києва Юрія Зозулі, патрульні поліцейські побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли в автомобіль та поїхали. Після цього патрульні через гучномовець почали вимагати зупинитися, водій на це не реагував і продовжив тікати. Після приблизно 40-хвилинної погоні через усе місто поліцейські відкрили попереджувальний вогонь. Також унаслідок цього інциденту постраждав один поліцейський.

XS
SM
MD
LG