Доступність посилання

ТОП новини

Яшин: в Чечні є люди, готові поширювати доповідь про Кадирова


Ілля Яшин
Ілля Яшин

Російський опозиційний політик Ілля Яшин побував у Грозному, де, за його словами, зустрічався з чеченцями, які погодилися допомогти йому в підготовці доповіді про главу російської республіки Чечня Рамзана Кадирова.

Як написав Яшин у Facebook, його співрозмовники в Грозному передали йому документи, пов’язані з оточенням Кадирова, підтвердили низку фактів з доповіді. Вони також погодилися брати участь в поширенні доповіді в Чечні, що, за словами Яшина, «вимагає мужності».

«Люди, які критикують Кадирова, нерідко просто зникають, часто опиняються за ґратами. Найбільш м’яке покарання – публічне приниження», – написав Яшин.

12 січня 2016 року Рамзан Кадиров назвав представників російської опозиції «ворогами народу», а 31 січня опублікував в своєму «Інстаграмі» відео, на якому опозиціонери Михайло Касьянов і Володимир Кара-Мурза-молодший зображені через оптичний приціл, зі словами «Хто не зрозумів, той зрозуміє». Опозиціонери назвали це відео «прямим підбурюванням до вбивства» і звернулися із заявою на Кадирова в ФСБ і Слідчий комітет Росії.

Вихід доповіді про діяльність глави Чечні Рамзана Кадирова під робочою назвою «Загроза національній безпеці» Ілля Яшин анонсував в ефірі Радіо Свобода. Презентація доповіді відбудеться в Москві 23 лютого – за чотири дні до річниці з дня вбивства опозиціонера Бориса Нємцова.

XS
SM
MD
LG