Доступність посилання

ТОП новини

У Раді ініціюють слухання щодо стратегії деокупації Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

«Блок Петра Порошенка-Солідарність» ініціює слухання у Верховній Раді щодо плану повернення анексованого Росією Криму під контроль України.

«У Раді ініціюють проведення слухань щодо стратегії реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим», – повідомляє офіційний Twitter політичної сили.

В апараті Ради національної безпеки і оборони України підготовили проект стратегії повернення Криму, його обговорюють. Так в РНБО відповіли Крим.Реалії на інформаційний запит.

Президент України анонсував презентацію стратегії повернення Криму в червні 2015 року, прем’єр-міністр України вимагав від РНБО надання документа в грудні 2015 року. Раніше на запит Крим.Реалії в РНБО України відповідали, що документ є в категорії інформації з обмеженим доступом, відповідно до частини 2 статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій щодо Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG