Доступність посилання

ТОП новини

Квіт: МОН хоче надати квоти для кримчан при вступі в українські виші


Сергій Квіт,
Сергій Квіт,

У Верховну Раду внесли законопроект, що передбачає квоти для кримчан при вступі в українські виші, заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

Крім того, за його словами, у парламенті є ще три важливі законопроекти, один із них (законопроект №3832 «Про внесення змін до статті 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території») стосується права на отримання освіти» щодо кримчан.

«У цьому законопроекті є дві основні позиції. Ви знаєте, що ми не визнаємо жодних документів, де стоять печатки окупаційної влади. Тому даний законопроект передбачає право Міністерства освіти відповідно до того порядку, який ми повинні видати, визнання не дипломів, а кваліфікацій цих випускників шкіл, які хочуть вступати в українські університети. Також цей законопроект передбачає квоти для кримчан. Це те, що, я думаю, на даний момент дуже важливо», – говорить Квіт.

Він також висловив сподівання, що найближчим часом у Раді проголосують за ухвалення законопроекту.

Міністерство соціальної політики України повідомляє, що станом на 1 лютого на обліку перебувають 1 704 937 внутрішніх переселенців із Донбасу і Криму.

Росія анексувала український Крим на початку 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG