Доступність посилання

ТОП новини

Іран: внуку аятоли Хомейні відмовили в участі у виборах


Хассан Хомейні
Хассан Хомейні

В Ірані Рада вартових Конституції відмовила в апеляції внуку першого верховного лідера Ісламської республіки Рухолли Хомейні – Хассану Хомейні. Він не зможе взяти участь у виборах до Ради експертів, основним повноваженням якої є вибір верховного лідера у разі потреби.

Раніше Вартові революції в Ірані дискваліфікували тисячі кандидатів від участі у виборах до Ради експертів та парламенту, які мають відбутися 26 лютого.

Згідно з іранським законодавством, особа, що хоче увійти до Ради експертів, має бути затверджена Радою вартових Конституції, основною функцією якої є перевірка законопроектів, чинних законів та представників влади на відповідність основному закону.

43-річний Хассан Хомейні за своїми політичними поглядами є близьким до іранських реформаторам. Наразі він є викладачем релігійних дисциплін в іранському місті Кум, де починав свою релігійну кар’єру його дід.

26 лютого разом з формуванням Ради експертів, в Ірані пройдуть парламентські вибори, на яких вестиметься боротьба між консерваторами і реформаторами.

XS
SM
MD
LG