Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Франції Лоран Фаб’юс іде з посади


Міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс
Міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс заявив 10 лютого, що йде з уряду через перестановку, про яку президент Франсуа Олланд планує оголосити найближчими днями.

Фаб’юс повідомив журналістам, що підготовка перестановок в уряді тривала кілька місяців і буде оголошена наступного тижня.

Перестановки відбуваються на тлі зростання непопулярності Олланда і невдоволення всередині «Соціалістичної партії» через плани позбавляти французького громадянства людей, засуджених за тероризм. Як повідомляє Rеuters, Франсуа Олланд хоче змінити свою команду напередодні президентських виборів 2017 року.

Лоран Фаб’юс зіграв важливу роль в укладенні міжнародної угоди щодо обмеження ядерної програми Ірану, а також сприяв укладенню угоди зі зміни клімату. Тепер він очолить Конституційний суд Франції.

Наразі незрозуміло, наскільки масштабними будуть перестановки. За деякою інформацією, наступником Фаб’юса може стати екс-прем’єр Жан-Марк Еро чи міністр навколишнього середовища Сеголен Руаяль. Мануель Вальс, як прогнозують, швидше за все, залишиться на посаді прем’єр-міністра.

XS
SM
MD
LG