Доступність посилання

ТОП новини

У Раді безпеки ООН закликають Росію припинити авіаудари по Алеппо


Російський Су-25 на сирійській військовій базі (ілюстраційне фото)
Російський Су-25 на сирійській військовій базі (ілюстраційне фото)

Франція, Великобританія та їхні союзники у Раді безпеки ООН закликають Росію припинити повітряні удари по сирійській провінції Алеппо.

10 лютого у Раді безпеки ООН пройшли закриті консультації на запит Нової Зеландії та Іспанії, під час яких обговорювалася гуманітарна криза в Алеппо, повідомляє агентство France-Presse.

Представник Великобританії в ООН Метью Рікрофт заявив, що Росія зобов’язана припинити повітряні удари та використати свій вплив на режим президента Сирії Башара аль-Асада, щоб домогтися припинення вогню і створення умов для доставки гуманітарної допомоги.

Також у середу представник Держдепартаменту США Бретт Макґерк заявив, що повітряні удари, які здійснює Росія по позиціях противників аль-Асада в Алеппо і його околицях, зміцнюють позиції угруповання «Ісламська держава». За словами Макґерка, Росія безпосередньо сприяє ісламістам.

За останні дні близько 35 тисяч сирійців були змушені покинути свої будинки після наступу сирійських урядових сил за підтримки російської авіації на місто Алеппо.

11 лютого у Мюнхені відбудеться зустріч Міжнародної групи підтримки Сирії, в якій візьмуть участь держсекретар США Джон Керрі і міністри закордонних справ близько 20 країн, зокрема і голова зовнішньополітичного відомства Росії Сергій Лавров.

XS
SM
MD
LG