Доступність посилання

ТОП новини

Кандидати у мери Кривого Рогу мають сплатити по 28 тисяч гривень застави – міськвиборчком


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Кандидати на посаду міського голови Кривого Рогу мають сплатити по понад 28 тисяч гривень застави. Таке рішення Криворізької міської виборчої комісії, ухвалене на її першому засіданні, оприлюднили 10 лютого.

За даними комісії, затверджений розмір грошової застави на виборах Криворізького міського голови становить 28 354 гривень.

Як поінформували у комісії, розмір застави залежить від кількості виборців у місті. Наразі у Кривому Розі зареєстровано понад 510 тисяч осіб, які мають проголосувати.

Водночас у громадянській мережі «Опора» у середу повідомили, що перше засідання міськвиборчкому відбулось з конфліктами. Його вдалось провести тільки з другої спроби: у понеділок, 8 лютого, комісія не змогла розпочати роботу, оскільки частина її членів не мали можливості заздалегідь ознайомитися з порядком денним та проектами рішень.

«Комісія затвердила чисельність і перелік посад залучених працівників та кошторис витрат, прийняла до виконання календарний план підготовки та проведення позачергових виборів Криворізького міського голови. А от затвердження складу членів комісії, які працюватимуть на платній основі, затяглось на декілька годин. Більшість членів комісії не погоджувалися з кандидатурами, що були озвучені головою комісії, та висували свої пропозиції», – розповіли в «Опорі».

За офіційними даними Центральної виборчої комісії, в Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосували 49,24% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. «Самопоміч» вимагала перерахунку голосів, кажучи про фальсифікації. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляли, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

Нові вибори мера Кривого Рогу призначені на 27 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG