Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура призначила експертизи щодо переслідування поліцією авто у Києві


©Shutterstock
©Shutterstock

У кримінальній справі про загибель хлопця в машині BMW, яку переслідувала поліція в Києві, призначили понад 20 експертиз, повідомляють у прокуратурі Києва.

Експерти проводять судово-медичну експертизу тіла загиблого, а також перевіряють, чи є травми у поліцейських та інших пасажирів автомобіля.

«Призначено судово-балістичні експертизи, експертиза матеріалів та засобів відеозвукозапису по вилучених у працівників поліції відеореєстраторах, комплексна автотехнічна, товарознавча та трасологічна експертиза автомобіля BMW. Також ініційоване проведення службового розслідування Департаментом патрульної поліції», – мовиться у повідомленні київської прокуратури, опублікованому 11 лютого.

10 лютого київських поліцейських-учасників переслідування за автомобілем, внаслідок чого загинула людина, відсторонили від служби на час перевірки.

У Києві у ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по автомобілю BMW, внаслідок цього загинула людина.

За словами начальника управління патрульної поліції Києва Юрія Зозулі, патрульні поліцейські побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли в автомобіль та поїхали. Після цього патрульні через гучномовець почали вимагати зупинитися, водій на це не реагував і продовжив тікати. Після приблизно 40-хвилинної погоні через усе місто поліцейські відкрили попереджувальний вогонь. Також унаслідок цього інциденту постраждав один поліцейський.

Столична прокуратура повідомила про перевірку правомірності дій поліцейських під час переслідування автомобіля BMW і застосування вогнепальої зброї, внаслідок чого загинув 17-річний юнак.

Також уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська відкрила провадження у справі про порушення прав і свобод людини за фактом смерті неповнолітнього внаслідок подій 7 лютого.

XS
SM
MD
LG