Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми»: з’явилися відео, що можуть бути новими частинами прихованої зйомки у кабінеті екс-заступника Авакова


У Youtube з’явилися відеозаписи, дуже схожі на раніше оприлюднені зйомки прихованою камерою в кабінеті на той час заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря. Відеозаписи знайшли журналісти програми «Схеми» на анонімному екаунті.

Відео нібито зняте прихованою камерою у кабінеті тодішнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, який до травня 2015 року відповідав у міністерстві за державні закупівлі.

На відео зафіксована розмова між чоловіками, які домовляються про закупівлю рюкзаків для потреб МВС – невеликої партії рюкзаків до 2014 року і значно більшої – одразу на початку 2015 року. Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Діалог на відео датований груднем 2014 року, а вже у лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 мільйона гривень. На тендері тоді перемогла фірма із ознаками фіктивності ТОВ «Дніпровенд», а також фізична особа-підприємець Плигачов В.М.

Приховані зйомки у кабінеті Чеботаря дійсно відбувалися – їх проводила Служба безпеки України у листопаді та грудні 2014 року на прохання військової прокуратури в рамках кримінального провадження про корупцію в МВС. Частина відео з цієї зйомки, де Чеботар нібито обговорював продаж за заниженою ціною піску, що перебував на зберіганні в МВС, потрапила в Інтернет, була видалена на вимогу правоохоронців і долучена до матеріалів кримінального провадження.

На питання журналістів про те, чи відвідував кабінет Чеботаря син міністра внутрішніх справ у грудні 2014 року, Олександр Аваков відповів, що йому важко це пригадати. Водночас Олександр Аваков відкинув будь-який зв’язок його родини із закупівлею рюкзаків міністерством.

Сергій Чеботар в інтерв’ю виданню «Лівий берег» заявив, що вважає відео про пісок – змонтованим, а суть слів – зміненою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG