Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко і Наливайченко об’єднуються і хочуть дострокових виборів Ради


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко і голова громадської організації «Антикорупційний рух» Валентин Наливайченко заявили про об’єднання своїх сил.

Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», Тимошенко і Наливайченко виголосили спільну заяву, в якій наголосили про необхідність відставки нинішнього уряду і створення технічного Кабміну. На уточнююче запитання, ким бачить себе в цьому технічному уряді Тимошенко, вона відповіла: «Я себе не бачу в цьому уряді на ніякій посаді».

За словами Тимошенко: якщо не буде нового уряду, необхідно провести дострокові парламентські вибори одночасно з референдумом про необхідність ухвалення нової Конституції України.

«Ми закликаємо всіх професійних правознавців, політиків, які не втратили честь, моральних авторитетів нації відкласти в сторону всі старі розбіжності, пробачити один одного і об’єднатися в Громадську національну асамблею для розробки незалежно від усіх гілок прогнилої влади нової Конституції», – сказала Тимошенко.

За її словами, саме нова Конституція необхідна для того, щоб закласти основу стрімкого національного розвитку.

Водночас Тимошенко і Наливайченко наголосили на неприпустимості закликів до організації «нового Майдану».

Останнім часом українські політики дедалі частіше говорять про необхідність принаймні переформатування уряду, якщо не про створення нового Кабінету міністрів.

Днями міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що Міжнародний валютний фонд у разі зміни уряду в Україні візьме паузу у програмі розширеного фінансування і продовжить виконувати її тільки в разі готовності нового уряду виконувати обіцянки, взяті попередниками.

XS
SM
MD
LG