Доступність посилання

ТОП новини

Гані: угруповання «ІД» відповідальне за багато нападів в Афганістані


Чорний прапор джигаду, прапор угруповання «Ісламська держава»
Чорний прапор джигаду, прапор угруповання «Ісламська держава»

Президент Афганістану Ашраф Гані заявляє, що угруповання «Ісламська держава» відповідальне за велику кількість нападів у цій країні.

Під час виступу на безпековій конференції у Мюнхені 12 лютого Гані повідомив, що бойовики цього угруповання «втратили 150 людей в Афганістані». За його інформацією, радіостанція ісламістів, яка мовила на східний Афганістан, наразі «заглушена».

Згідно з повідомленням посадовців США та Афганістану, так звана радіостанція «Голос халіфату», розташована поблизу кордону з Пакистаном, була зруйнована 1 лютого під час авіаударів. Афганська сторона повідомила, що під атаки також загинули 8 людей, які працювали для цієї радіостанції та сайту.

Радіо «Голос халіфату» мовило у східній афганській провінції Нангархар з кінця 2015 року.

Упродовж останнього часу угруповання «Ісламська держава» посилило вплив в Афганістані. За інформацією США, у провінції Нангархар можуть перебувати від тисячі до трьох тисяч членів цього угруповання, які намагаються тут створити базу.

На тлі занепокоєння щодо зростання впливу угруповання «Ісламська держава» в Афганістані, президент США Барак Обама у січні отримав повноваження на використання авіації у цій країні.

11 лютого військові США повідомили про збільшення кількості авіаударів на сході Афганістану. За повідомленням афганської сторони, упродовж останніх трьох тижнів тут було здійснено 20 бомбардувань.

XS
SM
MD
LG