Доступність посилання

ТОП новини

Індія викликала свого посла через плани Вашингтона продати Пакистану 8 винищувачів F-16


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

МЗС Індії викликало свого посла у США на знак протесту через плани Вашингтона затвердити продаж 8 винищувачів типу F-16 Пакистану, а також радіолокаційного та іншого обладнання.

Зовнішньополітичне відомство Індії через свого представника Вікаса Сварупа повідомило у Twitter, що «розчароване» планованими США продажами суперникові Делі у регіоні.

«Ми не згодні з їх (США – ред.) обґрунтуванням, що передача такої зброї допоможе в боротьбі із тероризмом», – заявив Сваруп.

Раніше американське оборонне управління з питань безпеки, що координує продаж зброї іноземним державам, заявило, що поінформувало Конгрес про плановані продажі на суму 699 мільйонів доларів.

Йшлося про те, що зокрема літаки-винищувачі та деяке інше обладнання для Пакистану «поліпшать безпеку стратегічного партнера в Південній Азії». Літак F-16 літак дозволить ВПС Пакистану працювати вночі і за будь-якої погоди. Також американська сторона заявляла про підвищення здатності Пакистану проводити антитерористичні операції. Вашингтон запевнив, що ці продажі не змінять «основний військовий баланс в регіоні».

XS
SM
MD
LG