Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: Росія не реагує на питання щодо арешту кримських татар


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що представники МЗС Росії не реагують на питання щодо арештів кримських татар в анексованому Криму та про присутність російської регулярної армії на Донбасі. Про це він заявив 13 лютого, коментуючи переговори у Мюнхені голів МЗС «нормандського формату» щодо врегулювання ситуації в Україні.

«Що стосується конкретних речей, про які ми домовилися, то це робота з місією ОБСЄ в Україні, як забезпечити безпеку, як забезпечити реальний доступ на Донбас і до кордону. Ми будемо працювати з керівництвом місії ОБСЄ, щоб вони представили відповідну концепцію на майбутній зустрічі в «нормандському форматі», – сказав Клімкін.

За словами Клімкіна, переговори у Мюнхені стали підготовчими до проведення повноформатних переговорів, а тому не завершилися конкретними результатами.

Коментарів від представників інших сторін на переговорах наразі немає.

Лідери країн «нормандської четвірки» наприкінці грудня подовжили дію Мінських угод на 2016 рік.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі і невиконанні Мінських угод. Москва ці звинувачення відкидає і також заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG