Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську презентували виставку бійця-фотографа


«Мені цікаві звичайні речі – товариші, побут, природа» – боєць презентував свої фото з АТО (відео)

Виставка фотографій бійця АТО, фотографа-аматора Степана Клімова «Як не зупиняється життя» відкрилася у Дніпропетровську 13 лютого.

За словами організаторів, передусім на виставці представлені «шматочки людяності» –– пейзажі та портрети, сцени побуту, кумедні та сумні, натюрморти з їжею та фотографії рослин, буденних об’єктів, несподівано побачені в іншому ракурсі.

Як зазначив сам Степан Клімов, на лінії розмежування, у районі Попасної та Артемівська, де служив, його як фотографа найбільше цікавила краса рідної природи та людей.

«Я відкрив для себе Донбас, я раніше бував там кілька разів, однак не знав, наскільки він гарний. Мене не цікавить «кровищу», знімати «трупи повєржених ворогів», мені цікаві звичайні речі, які оточували нас щодня, а це – товариші, побут, краса рідної природи, якісь деталі», – сказав Радіо Свобода автор.

Як зазначила співорганізатор виставки, письменниця Вікторія Наріжна, Степан Клімов став відомий широкому загалу два роки тому: він був якщо не одним із символів дніпропетровського Майдану, то принаймні його сумлінним фотолітописцем: учасникам акцій запам’ятався високий хлопець у касці, розписаній петриківкою, з незмінним фотоапаратом у руках.

Потім, в зоні АТО, фотоапарат був супутником командира взводу 17-ї окремої бронетанкової бригади Степана Клімова. За сторінкою бійця в соціальних мережах, де він викладав фото з передової, стежили сотні людей.

На виставку фотографа – бійця у Дніпропетровську прийшли його друзі, шанувальники, волонтери, небайдужі жителі. Щоб віддячити тим, хто підтримував його й побратимів морально та матеріально упродовж року служби, автор вирішив роздруковувати й дарувати свої фото.

XS
SM
MD
LG