Доступність посилання

ТОП новини

Найбільше в Україні транзитне містечко для переселенців відзначило першу річницю


У Павлограді на Дніпропетровщині 13 лютого відзначили річницю відкриття модульного містечка для переселенців. День народження модульного комплексу святкували розважальною програмою з подарунками.

Як повідомили в обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій, переселенцям передали солодкі подарунки та фрукти від влади, рятувальників, волонтерів. Розваги для дітей влаштували волонтери Червоного Хреста.

Транзитне містечко для переселенців з Донбасу у Павлограді
Транзитне містечко для переселенців з Донбасу у Павлограді

За інформацією адміністрації містечка, зараз у павлоградських модулях мешкає понад 350 людей, майже третина з них – діти. Попри те, що договір на проживання укладається на 3 місяці, чимало родин продовжують його по кілька разів, є сім’ї, які мешкають тут з моменту відкриття. Вартість проживання становить 150 гривень з людини на місяць, тому охочих заселитись в модулі не бракує.

Транзитне містечко для переселенців з Донбасу у Павлограді
Транзитне містечко для переселенців з Донбасу у Павлограді

За словами мешканців, у подальшому їхнє містечко буде облаштовуватись силами волонтерів, міжнародних організацій і самих переселенців. Жителі модулів мріють про дитячий майданчик та лавки.

13 лютого 2015 року на Дніпропетровщині, у Павлограді, відкрили найбільше в Україні модульне містечко для переселенців. Воно розраховане на 640 людей. Містечко складається з будинків з кімнатами сімейного типу, гуртожитку, кількох пралень та адміністративної будівлі. Будинки обладнані необхідним для життя – меблями, холодильниками, кухонним приладдям, у кожному є санвузол, душ, засоби гігієни, постіль. Усе це профінансував уряд Німеччини.

Загалом на Дніпропетровщині у співпраці з Німеччиною звели п’ять модульних містечок: у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Нікополі та Павлограді.

В області налічується близько 90 тисяч осіб, які переїхали з Донецької та Луганської областей, а також Криму.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG