Доступність посилання

ТОП новини

Луганські сепаратисти заявили про вибори не раніше як через 10 місяців


Владислав Дейнего, архівне фото
Владислав Дейнего, архівне фото

Луганські сепаратисти заявляють, що проведення місцевих виборів у нині окупованих частинах Донбасу, які відповідали б мінським домовленостям, можливо не раніше як через десять місяців, і то «за умови виконання Києвом своїх зобов’язань».

Як заявив, виступаючи в тимчасово окупованому Дебальцеві в Донецькій області, представник луганських сепаратистів на мінських переговорах Тристоронньої контактної групи Владислав Дейнего, не менш як півроку, на його думку, має піти на те, щоб «довести до ладу конституційну реформу», ще не менш як місяць на закон про вибори і ще 90 днів на їхню підготовку.

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську в 2014–2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині тимчасово окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством і під міжнародним спостереженням. Сепаратисти і Росія, яка підтримує їх, вимагають, щоб Україна ухвалила для цих виборів окремий закон, що був би також узгоджений із ватажками збройних сепаратистських угруповань, які Київ визнав терористичними. Тим часом сепаратисти також планують наразі не скасовані власні вибори, що стали б грубим порушенням мінських домовленостей: луганські призначили їх уже на 21 лютого, донецькі – після кількох перенесень на 20 квітня.

XS
SM
MD
LG