Доступність посилання

ТОП новини

Харківські активісти попередили митників про опір при спробі в’їзду російських вантажівок


Черга з російських вантажівок до пункту пропуску, ілюстративне фото
Черга з російських вантажівок до пункту пропуску, ілюстративне фото

Активісти п’ятнадцяти громадських організацій перед пропускним пунктом на українсько-російському кордоні «Гоптівка» провели інформаційну акцію з попередження митників і прикордонників щодо блокування вантажівок з російськими номерами. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Громадські активісти заявили, що приєднуються до всеукраїнської акції з блокування фур з російським вантажем.

Активісти у вівторок мають наміри стежити, аби вантажівки з російськими номерами не проїхали на територію України.

«Ми попередили митний пост, прикордонників про те, що можливе блокування російських фур. Ми не такі наївні, аби слухати, що розповідає пан Яценюк та ті, хто поруч з ним, щодо тимчасового припинення транзиту російських вантажівок. Вони завжди щось кажуть, вони не виконують те, що обіцяють», – пояснив Радіо Свобода координатор акції Богдан Ткачук доцільність проведення громадської акції після урядового рішення.

На прикордонному пункті пропуску «Гоптівка» повідомили, що в обох напрямках руху українсько-російський кордон перетинають близько трьохсот вантажно-транспортних засобів, про статистику перетину саме російських фур на «Гоптівці» не повідомляють.

Пункт пропуску працює в штатному режимі.

Раніше сьогодні Кабінет міністрів ухвалив рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України.

Росія запровадила схожу заборону 14 лютого. У російському відомстві зазначили, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням.

11 лютого в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

XS
SM
MD
LG