Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила норму про електронні декларації


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України ухвалила в цілому зміни до закону про запобігання корупції, яким впроваджується електронне декларування для держслужбовців. «За» проголосували 238 депутатів за необхідних 226.

Разом із тим, закон, крім норми про електронні декларації, містить також низку інших змін, зокрема, щодо відтермінування запровадження кримінальної відповідальності за подання неправдивих відомостей у деклараціях.

Проти їх ухвалення в пакеті з електронним декларуванням виступала фракція «Самопоміч». «Це величезна кількість змін, – заявив голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв. – Якщо в залі знайдеться десять людей, які розуміють, що там написано, це добре. Не можна такі закони з голосу ухвалювати», – заявив депутат.

Натомість автори законопроекту наполягали на необхідності ухвалення цього закону, щоб в Україні запрацювало електронне декларування – норма, що була вилучена під час ухвалення держбюджету.

Верховна Рада України ухвалила державний бюджет на 2016 рік уночі 25 грудня після тривалих суперечок. 31 грудня його підписав президент. На початку року стало відомо, про появу в законі поправки, яка відтерміновує на рік запровадження електронних декларацій чиновників.

Запровадження електронного декларування чиновниками є однією з умов, яку Україна має виконати для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

XS
SM
MD
LG