Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі продовжують обмежувати доступ спостерігачам ОБСЄ – Гуґ


Александр Гуґ
Александр Гуґ

В ОБСЄ продовжують фіксувати погіршення ситуації на Донбасі. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив перший заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Гуґ.

«Упродовж останнього тижня-двох ми спостерігаємо погіршення ситуації і збільшення кількості порушень режиму припинення вогню. Разом з цим ми спостерігаємо, що від посилення боїв цивільне населення починає більше потерпати. Ми бачимо збільшення руйнувань власності населення, руйнування інфраструктури, а також збільшення страждань населення. Йдеться про поранення та загибель у результаті боїв чи через нездетоновані міни, які залишалися після боїв», – зазначив Гуґ.

За його словами, спостерігачі СММ ОБСЄ й надалі мають обмежений доступ до територій, підконтрольних сепаратистам.

«Обмеження доступу нашим спостерігачам триває. Ми продовжуємо спостерігати це на територіях, непідконтрольних українським військовим. На території, підконтрольній урядовим військам, ми маємо повний доступ, як було погоджено у Мінську», – каже Александр Гуґ.

За повідомленням штабу АТО, за минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі троє українських військових загинули, шість поранені.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах звинувачують українських військових в обстрілі селища Зайцеве біля Горлівки. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

Напередодні у штабі АТО заявляли, що сепаратисти стали частіше використовувати міномети.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG