Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США: заклик до відставки Шокіна є свідченням серйозності України щодо реформ


Марк Тонер
Марк Тонер

Представник Державного департаменту США Марк Тонер заявляє, що заклик президента України до відставки генерального прокурора свідчить про серйозне ставлення України до процесу реформ.

«Важливо відновити упевненість українського народу у судовій системі, проте очевидно, що залишається ще чимало роботи для боротьби з корупцією, зокрема і в прокуратурі», – сказав Тонер.

«Ми також уважно стежимо за розвитком подій в українському парламенті… Ми закликаємо всі політичні партії України на перше місце ставити потреби своєї країни», – додав представник Держдепартаменту.

Водночас Тонер відмовився коментувати заяву Петра Порошенка щодо уряду України.

16 лютого президент України у своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив очільника Генпрокуратури Віктора Шокіна подати у відставку. Пізніше того ж дня народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Мустафа Найєм повідомив, що Шокін подав у відставку. Проте офіційного підтвердження цієї інформації від Генпрокуратури не було.

Крім того, у звернення глава держави заявив, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів України упущений, і тепер є запит на повне перезавантаження уряду.

Верховна Рада України після цього визнала роботу Кабміну незадовільно, але відмовилася підтримати резолюцію про недовіру уряду.

XS
SM
MD
LG