Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську невідомі зняли портрет Бандери, встановлений на в’їзді до міста


У Дніпропетровську невідомі зняли портрет Бандери, встановлений замість Леніна на в’їзді до міста
У Дніпропетровську невідомі зняли портрет Бандери, встановлений замість Леніна на в’їзді до міста

У Дніпропетровську невідомі демонтували портрет Степана Бандери на в’їзді до міста зі східного напрямку, з боку Донбасу, передає кореспондент Радіо Свобода.

Імпровізований меморіальний знак, «вмонтований» активістами замість портрета Володимира Леніна в зображення ордену на написі «Дніпропетровськ», проіснував півтора місяця.

Керівник міської організації об’єднання «Свобода» Максим Дорофєєв, який був ініціатором акції встановлення портрету Бандери, повідомив Радіо Свобода, що активісти поки що не вирішили, чи відновлюватимуть зображення Бандери на в’їзді в місто, а чи поки зосередяться на «просвітницькій роботі щодо персоналії Бандери серед населення».

30 грудня в Дніпропетровську, на в’їзді до міста, активісти встановили власноруч виготовлений пам’ятний знак Степанові Бандері. За словами організаторів, акція була приурочена до дня народження провідника ОУН, який відзначається 1 січня. Знак із портретним зображенням Степана Бандери був виготовлений зі сталі майстрами-активістами, його «вмонтували» прямо в орден поверх Леніна на стелі «Дніпропетровськ». Як зазначили учасники акції, встановлення зображення Бандери замість Леніна – це спроба допомогти з «декомунізацією» міста власними силами.

XS
SM
MD
LG