Доступність посилання

ТОП новини

У НАБУ попросили доказів підкупу депутатів, про які заявляла Тимошенко


Національне антикорупційне бюро України закликало повідомити про конкретні факти, про які заявляла 16 лютого в телеефірі голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, стверджуючи, що народним депутатам нібито пропонували хабар, щоб вони не голосували за «конкретну постанову».

«При цьому у заяві не було вказано прізвищ, фактів або обставин здійснення можливого корупційного правопорушення, які можуть бути перевірені Національним антикорупційним бюро України. Також зазначаємо, що наразі пані Тимошенко не зверталась до НАБУ із заявою про вчинення вказаного або будь-якого іншого корупційного правопорушення», – заявили у бюро.

Тому там попросили народних депутатів, громадських діячів та інших осіб, яким можуть бути відомі конкретні факти щодо заяви Тимошенко або будь-яких інших корупційних правопорушень, повідомляти про них НАБУ у встановленому законом порядку.

«Закликаємо всіх публічних осіб бути відповідальними в оприлюдненні інформації про можливі корупційні правопорушення та в першу чергу звертатись із заявою до бюро, а не до ЗМІ. В іншому випадку значно обмежуються можливості проведення негласних слідчих дій, збирання доказової бази тощо», – наголосили в НАБУ.

16 лютого Юлія Тимошенко заявила в ефірі телеканалу «112 Україна», що, за її словами, за кожен голос не за відставку уряду Арсенія Яценюка в парламенті народним депутатам давали до мільйона доларів. При цьому вона також заявила, що ці факти не розслідують антикорупційні органи, тому що вони не є незалежними.

Раніше 16 лютого Верховна Рада після звіту уряду, який вона відхилила, визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, але не змогла ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів: за це проголосували лише 194 депутати за мінімально необхідних 226.

XS
SM
MD
LG