Доступність посилання

ТОП новини

США заявили, що Росія нарощує повітряні удари в Сирії, попри домовленість про перемир’я


Військовий речник США заявив у середу, що Росія й уряд Сирії не зменшили інтенсивності своїх повітряних ударів у Сирії по територіях, які контролюють супротивники президента Башара аль-Асада, а, навпаки, навіть нарощують його.

Як сказав базований у Багдаді речник військових США в регіоні полковник Стів Воррен, Росія, як виглядає, й не починала готуватися припинити свої повітряні удари на підтримку Асада.

12 лютого в Мюнхені досягли домовленості припинення бойових дій у Сирії, що має початися через тиждень. Але вона не стосується двох угруповань, які переважно залічують до терористичних: екстремістського угруповання «Ісламська держава», а також пов’язаного з ісламістською мережею «Аль-Каїда» угруповання «Джабгат ан-Нусра» («Фронт перемоги»), яке воює на боці сирійської опозиції і проти Асада, і проти «Ісламської держави». Існують побоювання, що війська влади Сирії, яка називає «терористами» всіх своїх супротивників, і Росії, яка втрутилася в Сирії у громадянську війну на боці влади Асада і слідом за нею теж називає всіх її супротивників «терористами», продовжать удари по сирійській опозиції, заявляючи, що завдають їх по «терористах». Як звертали увагу критики домовленості, вона не передбачає ніякої відповідальності за її порушення.

XS
SM
MD
LG