Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: активісти заявили про загибель цивільних унаслідок удару коаліції по ісламістах


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Сирійські активісти заявили, що повітряні удари коаліції під проводом США по об’єктах екстремістського угруповання «Ісламська держава» призвели до загибелі не менш як 15 цивільних, серед яких трьох дітей.

Як заявили в базованій у Лондоні Сирійській групі спостереження за правами людини, внаслідок цього удару, що був здійснений раніше в четвер по чотирьох захоплених ісламістами селах у провінції Хасака на північному сході Сирії, були також убиті дев’ять бойовиків угруповання.

Таким чином, заявили активісти, число цивільних, що, за повідомленнями, загинули в цій провінції внаслідок ударів коаліції за останні три дні, сягнуло вже 38.

Коаліція під проводом США, як повідомляють, останніми днями посилила свої удари у провінції Хасака, де раніше цього тижня сили сирійських курдів пішли в наступ на території, захоплені угрупованням «Ісламська держава», на півдні цієї провінції.

Минулого місяця Сирійська група спостереження за правами людини заявляла, що на той час унаслідок повітряних ударів коаліції на всій території Сирії й за весь час цих ударів загинули були 332 цивільні людини, з них 90 дітей.

XS
SM
MD
LG