Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми»: депутат Котвіцький є третім фігурантом на відео з Чеботарем і сином Авакова


for schemes
for schemes

Журналісти програми «Схеми» розпізнали ще одну особу, яка була присутня під час розмови про закупівлю рюкзаків для МВС. Це чоловік, схожий на народного депутата партії «Народний фронт» та близького соратника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Ігоря Котвіцького.

«Схеми» розшифрували ще одну частину відеозаписів з каналу YouTube, що схожі на приховані зйомки у кабінеті Сергія Чеботаря, які проводила СБУ на прохання військової прокуратури в рамках кримінального провадження про корупцію в Міністерстві внутрішніх справ.

Особа, схожа на Котвіцького, заходить в кабінет заступника голови МВС Сергія Чеботаря із пакетом з двома пляшками елітного алкоголю та кейсом.

Чоловік презентує людині, схожій на Чеботаря, пляшки, підхоплює кейс і обидва на деякий час зникають з об’єктиву камери в іншій кімнаті. Потім на відео чутно розмову чоловіків про якісь схеми.

Сам Котвіцький каже, що не пам’ятає, чи був у кабінеті Чеботаря у грудні 2014 року.

«Я не пам’ятаю, що у мене півроку тому було, а що два роки тому – тим паче. Думаю, це фейк. PR-акція для того, щоб дискредитувати міністра», – заявив він у коментарі «Схемам».

Ігор Котвіцький – близька до Арсена Авакова людина. Він – бізнес-партнер родини міністра. На момент обрання депутатом від «Народного фронту» він був членом спостережної ради – віце-президентом компанії «Інвестор». Головою наглядової ради – президентом цієї фірми до 2013 року був сам Арсен Аваков, а нині компанія у власності його дружини Інни Авакової.

Раніше журналісти програми «Схеми» знайшли відеозаписи, схожі на зйомки прихованою камерою в кабінеті на той час заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, який до травня 2015 року відповідав у міністерстві за державні закупівлі. На відео зафіксовано діалог про закупівлю рюкзаків між нібито сином міністра Авакова Олександром та особою, схожою на Сергія Чеботаря, на той час заступника Арсена Авакова.

В Міністерстві внутрішніх справ заявили, що процедура закупівлі тактичних рюкзаків для потреб антитерористичної операції була чесною і прозорою.

XS
SM
MD
LG