Доступність посилання

ТОП новини

ЮНІСЕФ: понад півмільйона дітей страждають від конфлікту на Донбасі


Конфлікт на сході України глибоко торкнувся життя 580 тисяч дітей, що живуть у неконтрольованих владою районах і близько до лінії фронту на Донбасі, заявляє дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ. 200 тисяч із них потребують психосоціальної підтримки.

«Два роки насильства, обстрілів і страху залишили незгладимий вплив на тисячах дітей на сході України. На тлі продовження цього конфлікту нам треба негайно дістатися цих дітей, щоб задовольнити їхні фізичні і психологічні потреби», – заявила Джованна Барберіс, представник ЮНІСЕФ в Україні.

За даними ЮНІСЕФ, понад 215 тисяч дітей стали внутрішніми переселенцями через конфлікт, щонайменше одна з п’яти шкіл зруйнована чи пошкоджена. За минулий рік понад 20 дітей загинули і понад 40 були поранені, більшість із них – внаслідок підриву мін чи інших боєприпасів.

Пошкодження базової інфраструктури поставило під питання водопостачання для близько двох мільйонів людей по всій лінії фронту.

За словами Барберіс, ЮНІСЕФ закликає всі сторони конфлікту в Україні гарантувати безпечне пересування і безперешкодний гуманітарний доступ, щоб допомогти дітям, які цього потребують.

За даними ООН, внаслідок конфлікту на сході України, що триває від квітня 2014 року, загинули понад дев’ять тисяч людей. Міністерство соціальної політики України станом на 1 лютого зареєструвало понад 1,7 мільйона внутрішніх переселенців із Донбасу й анексованого Росією Криму.

XS
SM
MD
LG