Доступність посилання

ТОП новини

Для боротьби з російською пропагандою в ЄС створили міжнародний аналітичний центр


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Києві презентували міжнародний аналітичний центр Continental European Union club, створений за ініціативи українських, російських, французьких політологів і науково-аналітичних центрів. Його завдання – боротися з пропагандою Кремля в Євросоюзі, підтримати російську опозицію і підтримати демократичні зміни в Україні, повідомив керівник Інформаційно-аналітичного центру РНБО України Володимир Польовий.

«Місією клубу є створення нової Європи на руїнах російської імперії. Чому у цьому контексті ми говоримо про Україну? Тому що Україна зараз є полем битви між старою системою та імперською Росією і новою Європою і також новою Україною. Ні мінський формат, ні мюнхенські домовленості, ні ОБСЄ на сьогодні не є дієвими, тому Європа вимагає змін», – зазначив Польовий.

Серед організаторів центру – експерти Ради національної безпеки й оборони України і «Майдану закордонних справ» (Україна), політолог і публіцист Олів’є Ведрін (Франція) і представники російської опозиції – депутат Державної Думи Росії Ілля Пономарьов, керівник відділення Об’єднаного громадянського фронту у Санкт-Петербурзі, співорганізатор «Маршів незгодних» Ольга Курносова. Інформаційну складову діяльності клубу забезпечує міжнародне видання «Русский монитор».

Штаб-квартира «Континентального клубу» розташована у Києві. Його фундатори планують розсилати інформаційні матеріали про події у Росії, Україні у видання й журнали ЄС, проводитимуть конференції за участю фахівців з питань безпеки. Нині експерти в Україні і Франції готують дослідження щодо виконання мінських угод і про небезпеку загострення ситуації в Україні і Сирії через політику Росії.

Минулого місяця генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що Альянс має намір надавати правдиву інформацію у відповідь на російську пропаганду.

XS
SM
MD
LG