Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальність за напад у Туреччині цього тижня взяло курдське угруповання


Біля місця вибуху в Анкарі, 17 лютого 2016 року
Біля місця вибуху в Анкарі, 17 лютого 2016 року

У Туреччині відповідальність за напад 17 лютого у столиці Анкарі з багатьма жертвами взяло на себе одне зі збройних курдських угруповань.

Це угруповання, «Соколи свободи Курдистану», відоме на скорочення TAK, заявило на своєму сайті, що напад став відповіддю на операції турецьких військових на південному сході країни.

Угруповання пригрозило, що продовжить свої напади, і попередило, щоб іноземці й туристи не відвідували туристичних об’єктів у Туреччині.

Як мовиться в заяві, «ми не відповідаємо за те, що при нападах у цих місцевостях хтось може загинути».

Унаслідок вибуху в центрі Анкари 17 лютого загинули 28 людей, іще 61 людина була поранена. Заміноване авто підірвали в той час, коли поруч проїжджали автобуси з військовими – як вважали з самого початку, саме вони були ціллю нападу.

Угруповання «Соколи свободи Курдистану» вже брало на себе відповідальність за мінометний обстріл меншого з двох аеропортів Стамбула у грудні 2015 року, внаслідок якого загинула одна людина.

Минулого року це угруповання оголосило, що розриває зв’язки з найвідомішим і найчисленнішим сепаратистським збройним угрупованням турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану». Туреччина, а також США вважають обидва ці угруповання терористичними організаціями.

XS
SM
MD
LG