Доступність посилання

ТОП новини

Президент вніс до Верховної Ради подання про звільнення Шокіна


Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України подання про звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України, повідомила прес-служба голови держави.

Уранці речник президента Святослав Цеголко повідомляв, що заява Віктора Шокіна про звільнення з посади надійшла до адміністрації голови держави.

16 лютого Порошенко попросив Шокіна написати таку заяву. За повідомленнями, Шокін написав її і, залишивши виконувати обов’язки на посаді свого заступника, взяв кількаденну відпустку.

Як сказав тоді Порошенко, Шокін впровадив ті реформи, яким у ГПУ чинили спротив десятиліттями: позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро і Державного бюро розслідувань тощо. З іншого боку, за його словами, Генпрокуратура, «на жаль», не змогла заручитися довірою суспільства, і саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора.

Попереднього дня, 15 лютого, про відставку з посади заступника генпрокурора заявив Віталій Касько, назвавши як причини корупцію в Генпрокуратурі і втручання Віктора Шокіна в його діяльність, зокрема, щодо гучних корупційних справ.

XS
SM
MD
LG