Доступність посилання

ТОП новини

У Раді безпеки ООН заявили, що проект резолюції Росії щодо Сирії не має майбутнього


Відразу три країни-члени Ради безпеки ООН із правом вето – США, Франція й Велика Британія – заявили у п’ятницю, що поданий Росією проект резолюції щодо Сирії не має майбутнього.

Проект передбачав висловити глибоку стривоженість повідомленнями про нарощування воєнної сили і підготовку до початку іноземної наземної інтервенції на територію Сирії.

Цим проектом Росія відгукнулася на заявлену Туреччиною можливість ввести її війська на північ Сирії. Як заявляли в МЗС у Москві, там такі можливі дії вважатимуть підривом суверенітету і територіальної цілісності Сирії.

Росія, яка втрутилася у громадянську війну в Сирії на боці режиму президента країни Башара аль-Асада, заявляє, що зробила це зі згоди законної влади Сирії. Повітряні удари Росії на півночі Сирії також вочевидь спрямовані на підтримку загонів сирійських курдів, які намагаються захопити собі території вздовж кордону з Туреччиною, щоб об’єднати курдські за населенням території на північному заході і на північному сході Сирії.

Туреччина, яка разом із низкою західних та арабських країн офіційно відмовила владі Асада в легітимності, вважає ці загони сирійських курдів терористичним угрупованням і наразі здійснює по них артилерійські удари зі свого боку кордону. Також метою Туреччини на півночі Сирії є зупинити наступ сирійських урядових військ у регіоні за підтримки повітряних ударів Росії.

XS
SM
MD
LG