Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Сімферополі відкрилася виставка «Українські літератори в Криму»


Леонід Кузьмін
Леонід Кузьмін

У Міжнародний День рідної мови в анексованому Росією Сімферополі відкрилася виставка про українських літераторів на півострові. Експозиція розміщена в Українському культурному центрі Криму, повідомив організатор центру Леонід Кузьмін.

«День рідної мови. Цей день був заснований в 1999 році рішенням Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою сприяння розвитку мови і культури. А підштовхнула до такого кроку сумна подія, яка сталася в Бангладеш саме 21 лютого, де загинули студенти, котрі намагаються відстояти рідну мову. Саме до цього дня Український культурний центр підготував першу частину українських літераторів в Криму», – написав Кузьмін на своїй сторінці в Facebook.

Леонід Кузьмін зустрічався наприкінці січня в Криму з місією Ради Європи і розповів про численні проблеми, з якими стикаються україномовні кримчани, зокрема про обмеження української мови на півострові.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG