Доступність посилання

ТОП новини

Мітингувати проти демонтажу пам'ятника Леніну у Запоріжжі приїхали жителі Мелітополя


У Запоріжжі у неділю представники місцевої самооборони, цивільного корпусу «Азову» та активісти місцевого Майдану завадили проведенню під стінами Запорізької міськради мітингу проти демонтажу пам'ятника Леніну. Заявка на його проведення з 11-ї до 14-ї години була подана напередодні до міських органів влади.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, учасники акції – понад сотня людей – автобусами прибули у Запоріжжя з Мелітополя (міста за 125 кілометрів від обласного центру).

Запорізькі активісти після спілкування з мелітопольцями змусили їх повернутися до автобусів, один із транспортних засобів закидали яйцями. Сімох осіб, серед яких були і організатори мітингу, представники Запорізької самооборони та Цивільного корпусу «Азову» затримали та передали правоохоронцям. Однією з затриманих виявилася активістка мелітопольського «Антимайдану» Катерина Уманець.

«Для того, щоб люди не вчинили самосуд, затриманих вивезли до райвідділу. Міліція зараз організує їхнє повернення до додому. Люди усі з Мелітополя та навколишніх районів», – розповів прес-секретар Запорізької самооборони Антон Алексеєнко, який брав участь у затримані учасників мітингу проти демонтажу пам'ятника Леніну. Він каже, мітингувальникам за участь в акції пропонували гроші.

За даними кореспондента Радіо Свобода, учасники мітингу проти демонтажу пам’ятника не приховували, що приїхали з Мелітополя. Вони заявляли, що приїхали у Запоріжжя «попрощатися з пам'ятником Леніну» і що виступають проти його знесення.

19 лютого Запорізька міська рада ухвалила рішення про демонтаж пам’ятника Леніну.

Навесні 2014 року площа, де розташовується пам'ятник Леніну, була місцем проведення акцій «Антимайдану» у Запоріжжі. Остання така масова акція відбулася 13 квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG