Доступність посилання

ТОП новини

Голови МЗС Німеччини та Франції прибувають з візитом до Києва


Петро Порошенко та Франк-Вальтер Штайнмайєр, архівне фото
Петро Порошенко та Франк-Вальтер Штайнмайєр, архівне фото

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр та очільник МЗС Франції Жан-Марк Еро у понеділок розпочинають офіційний візит до України. В його рамках 22-23 лютого у Києві вони проведуть зустрічі з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, а також як повідомили в німецькому МЗС – з лідером партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко.

Очікується, що предметом обговорення сторін буде хід проведення в Україні реформ та врегулювання ситуації на сході України. Точної теми перемовин канцелярія українського президента не повідомила.

13 лютого у Мюнхені відбулися переговори за участю міністрів закордонних справ «нормандської четвірки». Як повідомив тоді міністр закордонних справ України Павло Клімкін, перемовини стосувалися врегулювання ситуації на сході України, але були лише підготовчими до повноформатних переговорів, а тому завершилися без конкретних результатів.

Лідери країн «нормандської четвірки» (України, Франції, Німеччини і Росії) наприкінці грудня подовжили дію Мінських угод на 2016 рік.

XS
SM
MD
LG